Regelmatige zijn er exposities of tentoonstellingen die een bezoekje absoluut waard zijn! Veel van onze leden stellen dan ook met trots hun werk tentoon. Jij bent van harte welkom op één van de diverse locaties. Wil jij ook in de gelegenheid komen om te schilderen en jezelf verder te ontwikkelen? Meld je dan vrijblijvend aan voor een proefles bij Teken en Schildergroep Roden.


VOORUITBLIK

TSR expo "Vooruitblik" in K38

De expositie VOORUITBLIK zal vanaf 7 augustus t/m 12 september 2021 te bezichtigen zijn in de galerie van Kunstencentrum K38.
Deze expositie van de Teken en Schildergroep Roden laat veel werken in diverse technieken zien. En de titel zegt het al, wij willen vooruitblikken en genieten van de mooie dingen om ons heen.
Twintig TSR-leden laten hun werk zien. Zij schilderen in diverse groepen en worden door professionele kunstenaars begeleid. Iedere groep heeft zo zijn eigen manier van werken. Dat kan groepsgewijs zijn, maar ook individueel. En dat geeft een grote diversiteit.
De deelnemende kunstenaars zijn:
Adauctha Reintjes, Alberdientje, Anneke Hoes, Annie Dijk, Conny van Diepenbeek, Ellen Dieterman, Femmie Schulting, Jannie Prins, Joke van der Vegt, Liesbeth van den Berg, Lutty Posthumus, Mieke van Kapel, Nel de Groot, Otto Cats, Paul van Nierop, Sietske Bakker, Sjoekie van der Meer, Tineke Bijl, Titia Verspiek en Wijke van den Berg.
Ook de twee jeugd-groepen van de Jeugd TSR exposeren in K38. Deze expositie Kunst in kleur is van 10 juli t/m 15 september te bewonderen op de bovenverdieping van het Kunstencentrum. De Jeugd TSR bestaat uit twee groepen die op de woensdag- en vrijdagmiddag les krijgen van kunstdocent Judith Oosterhuis.
Informatie: www.kunstencentrumk38.nl en www.TekenenSchildergroepRoden.nl

Periode: 7 augustus t/m 12 september 2021
Locatie:
Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
9301 LT Roden
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur
Entree €2,- (tot 18 jaar gratis).


David Hut
20200814 David Hut   expo Bib Leek
David Hut (maandagavond groep bij Wim Heesen) werkt voornamelijk met olieverf in een tot op heden zeer monochrome sfeer, alhoewel hij steeds meer met kleur experimenteert. De onderwerpkeuze is zeer divers, maar de meeste landschappen en portretten die hij schildert bevatten wel een persoonlijke band.
Periode: 14 augustus t/m 14 december 2020

     Bibliotheek Leek
     Waezenburglaan 53
     9351HC Leek
Openingstijden
     maandag t/m donderdag: 10:00-17:30
     vrijdag: 10:00-19:00
     zaterdag: 10:00-14:00


Henk van Donk
202009xx Henk van Donk   kerk Roderwolde
Schilderijen van Henk van Donk (vrijdagmiddag groep bij Antje Sonnenschein).
Thema: Werken met kleur.
Techniek: verf met paletmes op doek.

Periode: september t/m december 2020
Jacobskerk Roderwolde
Hoofdstraat 25
9315 PA Roderwolde


Hugo de Groot
hUGO1
Expositie van de winter naar de zomer.
Deze expositie zal vanwege de corona-uitbraak langer blijven hangen.
Doopsgezinde kerk
Padkamp 2B
9301AX Roden